North Transylvania News

OPINIA TA CONTEAZĂ

Astăzi s-a lăsat cu multe amenzi prin Bihor

În urma unor controale sporite s-a lăsat cu multe amenzi în județul Bihor. Miercuri, 11 august, între orele 07:00 – 09:00, poliţiştii bihoreni au desfășurat acțiuni în sistem integrat, pe raza întregului județ, pentru creșterea gradului de siguranță rutieră și menținerea unui climat optim de ordine și siguranță publică.

Acțiunile desfășurate în cursul acestei dimineți, în care au fost angrenați 124 de polițiști bihoreni din cadrul structurilor rutiere, de ordine publică și de la transporturi, au avut, în principal, scop preventiv, în cele două ore de acțiune fiind verificate modul de respectare a normelor rutiere, a celor privind transportul de marfă și de material lemnos.

În urma abaterilor constatate, în doar două ore, polițiștii au aplicat 237 de sancţiuni contravenţionale, cu amenzi în valoare totală de 102.360 lei, dintre care, 213 pentru nerespectarea prevederilor Codului Rutier, 132 dintre acestea fiind pentru nerespectarea regimului legal de viteză, iar 3 pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice. De asemenea, a fost constată și o infracțiune de conducere fără permis, arată un comunicat de presă al IPJ Bihor.

Au fost reținute 10 permise de conducere, respectiv trei pentru consumul de alcool, trei pentru nerespectarea regimului legal de viteză și patru pentru alte abateri. Totodată, au fost retrase șase certificate de înmatriculare. Nu în ultimul rând polițiștii de ordine publică au verificat, în aplicația SUMAL, legalitatea transporturilor de material lemnos, în urma abaterilor constatate fiind confiscați 6 metri cubi de material lemnos transportați fără forme legale, în valoare de 908 lei.

About Author