North Transylvania News

OPINIA TA CONTEAZĂ

Prima pagină » ARTICOLE » 98% din cazurile de internări Covid-19 reprezintă persoane nevaccinate

98% din cazurile de internări Covid-19 reprezintă persoane nevaccinate

Aceasta este constatarea medicului timișorean Virgil Musta. Domnia sa afirmă faptul că acest val al patrulea al pandemiei este provocat de o tulpină mult mai contagioasă a virusului.

Această creștere în progresie geometrică este undeva așteptată din partea specialiștilor, deoarece contagiozitatea acestei tulpini de virus este foarte mare. Acest lucru face ca, pe de o parte, numărul de îmbolnăviri să crească rapid. Pe de altă parte, acest lucru duce la umplerea rapidă a spitalelor. Secțiile de terapie intensivă lucrează, mare parte, la capacitate maximă și probabil că suntem în continuare pe panta ascendentă a acestui val, ceea ce înseamnă că va crește în continuare acest număr de îmbolnăviri, a spus Virgil Musta la Digi24.

Dintre cei internați la noi în spital, 98% sunt nevaccinați. Avem o persoană vaccinată, dar care are o patologie asociată importantă, de aceea am și internat-o, tocmai ca să nu evolueze sever, a precizat medicul, scrie aceeași sursă citată.

Dacă ai informații, imagini, video-uri ce pot deveni o știre de interes public, nu ezita și contactează-ne pe contul nostru de Facebook sau la adresa de email ntnewsromania@gmail.com.