North Transylvania News

OPINIA TA CONTEAZĂ

Universitatea din Oradea construiește cămin și cantină pentru studenți cu fonduri PNRR

Universitatea din Oradea va construi, în campusul central, un nou cămin și o cantină pentru studenți, finanțate cu 40 de milioane de lei prin PNRR, a anunțat luni Biroul de presă al universității.

Potrivit sursei, rectorul universității, Constantin Bungău, a participat sâmbătă la ceremonia de semnare a unor contracte de investiții în infrastructura educațională, finanțate prin PNRR, desfășurată la Cluj-Napoca, în prezența ministrului Educației, Ligia Deca.

„Ne dorim să asigurăm condiții premium în ceea ce privește infrastructura didactică, cazarea și masa celor care vor să învețe la Universitatea din Oradea. Când spun condiții premium, mă refer la camere în care vor locui maxim doi studenți, camere dotate cu baie proprie. Ne dorim ca studenților noștri să le fie drag să învețe la Universitatea din Oradea,” a declarat rectorul.

Noul cămin va fi construit în vecinătatea bibliotecii Universității din Oradea și va avea parter și patru etaje. Vor fi în total 79 de camere, fiecare cu două locuri și baie proprie. În plus, noul imobil va oferi studenților acces la oficii și săli de studiu.

Noua cantină va avea 425 de locuri și va fi amplasată în apropierea sălii polivalente a universității, asigurând servicii de masă pentru căminele studențești din zonă, care pot găzdui peste 1.800 de studenți.

„Am semnat contractul de finanțare și așteptăm oferte din partea constructorilor. Procedurile de licitație au fost deja publicate pe site-ul instituției noastre. Universitatea are nevoie de constructori serioși pentru că avem mult de construit,” a mai declarat rectorul Constantin Bungău.

About Author