North Transylvania News

OPINIA TA CONTEAZĂ

Prima pagină » ARTICOLE » Se taie dom’le! Cum se fură copacii… ca-n codru

Se taie dom’le! Cum se fură copacii… ca-n codru

Foto: Arhivă Ntnews.ro

Polițiștii maramureșeni și reprezentanți ai Ocolului Silvic au depistat mai multe infracțiuni de furt de arbori.

Astfel ieri, 26 octombrie, polițiștii din Vișeu de Sus au fost sesizați despre faptul că, în zona denumită “Ihoasa” de pe raza comunei Moisei, s-au tăiat și furat mai mulți arbori de pe o proprietate privată. La fața locului s-a stabilit faptul că au fost tăiați și furați 75 de arbori cu un volum total de 244,94 mc și o valoare de 98.199 lei. Din totalul de arbori tăiați, nouă au fost găsiți la fața locului. Bănuit de comiterea faptei este un bărbat din Vișeu de Sus, arată un comunicat al IPJ Maramureș.

De asemenea la Ocna Șugatag, forțele de ordine împreună cu un reprezentant din cadrul Ocolului Silvic Mara au găsit, în urma unei patrulări, o cantitate de 7,2019 mc de material lemnos esență fag, lemn de foc, abandonat pe un isalz din extravilanul localității Văleni. Valoarea totală a prejudiciului este de 1173.9 lei. Materialul lemnos a fost ridicat și predat în custodie către Scoala Gimnazială Călinești, în prezența administratorului școlii. Polițiștii continuă cercetările pentru stabilirea stării de fapt.

La Suciu de Sus, în timp ce efectua serviciul de patrulare, o patrulă a oprit pentru control o autoutilitară care transporta lemn pe raza comunei Groșii Țibleșului. Șoferul nu a putut prezenta documentele de proveniență a lemnului transportat. Așadar cel aflat la volan s-a ales cu o amendă de 2.000 de lei, iar lemnul a fost confiscat și predat organelor silvice din cadrul Ocolului Groșii Țibleșului.

Și oamenii legii din Sarasău au oprit o autoutilitară care transporta lemn pentru foc. La volan se afla un bărbat din comuna Rona de Sus. S-a stabilit că acesta transporta cantitatea de 5,3 mc lemn foc fag, molid, salcie, deținând documente legale pentru cantitatea de 0,42 mc material lemnos pentru foc, fapt stabilit împreună cu un reprezentant din cadrul Ocolului Silvic Sighet. Conducătorul auto  a fost sancționat contravențional cu suma de 2000 de lei  iar cantitatea de 4,9 mc lemn foc a fost confiscată și dată in custodie lucrătorilor din cadrul Ocolului Silvic Sighet, arată comunicatul celor de la IPJ Maramureș.

Dacă ai informații, imagini, video-uri ce pot deveni o știre de interes public, nu ezita și contactează-ne pe contul nostru de Facebook sau la adresa de email ntnewsromania@gmail.com.