North Transylvania News

OPINIA TA CONTEAZĂ

Prima pagină » ARTICOLE » Președintele Colegiului Medicilor din România cere suspendarea medicilor care răspândesc teorii false despre vaccin

Președintele Colegiului Medicilor din România cere suspendarea medicilor care răspândesc teorii false despre vaccin

Președintele Colegiului Medicilor din România, dr. Daniel Coriu, avertizează asupra dezastrului sanitar de care țara noastră se apropie cu pași repezi. Ele cere suspendarea medicilor care răspândesc informații false despre vaccin și despre virusul Covid-19.

Știu că mulți dintre dumneavoastră, atât colegi medici cât și cetățeni, ați considerat că astfel de decizii trebuiau luate pana acum și cu siguranță aveți dreptate. Din păcate prerogativele mele și ale CMR sunt limitate, iar pentru astfel de situații se parcurg proceduri disciplinare de lungă durată până a se ajunge la o decizie. Astfel pentru a exista o astfel de cale legală, trebuie să existe o nouă prevedere în legea 95/2007. Apreciez că în contextul pandemiei cu SAR-CoV-2, situație excepțională în care se află întregul sistem medical, se impune existența unui mecanism rapid de suspendare a dreptului de exercitare a profesiei de către medicii care propagă, prin orice mijloace de comunicare, în spațiul public sau în timpul exercitării profesiei, opinii nefundamentate științific, false și care periclitează sănătatea publică. Apreciez și susțin dreptul la liberă exprimare și la liberă informare, dar pe de altă parte trebuie să existe dreptul de a avea acces la informație corectă, spune dr. Daniel Coriu citat de către cei de la HotNews.

Sănătatea și medicina trebuie să se bazeze, pentru a avea fundament, pe știință, pe medicina bazată pe dovezi, pe studii clinice, explică acesta, arugumentând că ”și în medicină și știință se poate gresi, dar atunci lucrurile trebuie recunoscute și văzut ce este de facut”, a mai adăugat președintele Colegiului Medicilor din România.

Am citit și am auzit în spațiul public teorii de genul “Pandemia nu există”, “Este o banală răceală”, “Prin vaccin ne cipează”, “Vaccinul ne omoară”. Care este rezultatul? Că astăzi, România este pe locul 2 în lume la numărul de decese la 1 milion de locuitori provocate de virusul SARS-CoV-2. Mor și se îmbolnăvesc colegi medici, mor pacienți și avem foarte multe cazuri de îmbolnăviri în rândul populației, sistemul medical este la limită din cauza acestei pandemii, iar din păcate mulți își fundamentează decizia în privința sănătății lor pe informații care nu au bază științifică. Noi ca și reprezentanți ai corpului medical trebuie să fim un exemplu în privința conduitei legată de sănătatea publică!, a mai afirmat acesta potrivit aceleiași surse citate.

Citește și:

Pact național pentru vaccinare. Propunere în programul de guvernare al USR

Dacă ai informații, imagini, video-uri ce pot deveni o știre de interes public, nu ezita și contactează-ne pe contul nostru de Facebook sau la adresa de email ntnewsromania@gmail.com.