North Transylvania News

OPINIA TA CONTEAZĂ

Percheziții în județul Mureș. O femeie reținută pentru 24 de ore

La data de 19 august, poliţiştii din Mureș au reținut o persoană, în urma a trei percheziţii desfășurate la locuinţele unor persoane bănuite de săvârşirea infracţiunilor de delapidare și fals în înscrisuri sub semnătură privată. Prejudiciul cauzat este de peste 183.000 de lei.

Din cercetările efectuate a reieşit că, în perioada august 2019 – septembrie 2020, o angajată a unei societăți comerciale din Târgu Mureș ar fi înregistrat, în evidența contabilă a unei societăți operațiuni nereale. Astfel, aceasta ar fi efectuat diverse plăți către furnizori, în conturi bancare ce nu ar fi aparținut acestora, ci unei alte societăți, fiind administrată de femeia de 47 de ani și de un alt bărbat, de 61 de ani.

Totodată, femeia ar fi efectuat modificări asupra contractului de telefonie mobilă al societății angajatoare, achiziționând mai multe dispozitive, care nu s-ar fi regăsit în gestiunea societății, pentru unele dintre acestea existând indicii că ar fi fost însușite pe nedrept de angajata societății. Prejudiciul total cauzat este de 183.749 de lei, transmite IGPR.

În urma percheziţiilor efectuate, au fost identificate și ridicate mijloace de probă care privesc posibila activitate infracțională a persoanelor vizate de anchetă. La aceeași dată, față de femeia de 47 de ani, polițiștii au dispus măsura preventivă a reţinerii pentru 24 de ore, fiind introdusă în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Mureș, mai arată IGPR.

About Author