North Transylvania News

OPINIA TA CONTEAZĂ

Prima pagină » ARTICOLE » Mărturii | Accidentul de la Târnăveni. „De cum mi-am văzut colegii în acțiune, am vrut să intervin”

Mărturii | Accidentul de la Târnăveni. „De cum mi-am văzut colegii în acțiune, am vrut să intervin”

Accidentul rutier violent petrecut vineri, 28 mai, în municipiul Târnăveni a scos la iveală mărturii ale salvatorilor. Unul dintre aceștia se afla în timpul liber însă a intervenit pentru a da o mână de ajutor colegilor săi.

Baciu Horea Gabriel

Vineri, 28 mai, în jurul orei 23:00, în municipiul Târnăveni pe strada Șoimilor a avut loc un grav accident rutier, la mai puțin de două minute dupe ce au ajuns forțele de intervenție din cadrul Detașamentului de Pompieri Târnăveni, plutonierul adjutant Baciu Horea-Gabriel care se afla în drum spre casă, observând din depărtare girofarurile autospecialelor de intervenție, a oprit autoturismul în care se afla și s-a deplasat la locul accidentului.

De cum mi-am văzut colegii în acțiune, am vrut să intervin și să le dau o mână de ajutor, așa că din experiența acumulată ca paramedic de peste 10 ani, am făcut o recunoaștere a evenimentului și văzând că echipaju SMURD Târnăveni și echipajul de pe descarcerare se ocupă de victima încarcerată din autoturism, mi-am luat o pereche de mănuși sterile și am decis să intervin împreună cu echipajul de pe ambulanța SAJ la victima care se afla pe carosabil.

Am executat o evaluare primară, i-am aplicat gulerul cervical, am așezat victima pe targa lopată pe care am luat-o de pe descarcerare, am ajutat la transportul acesteia în ambulanță, după care am executat evaluarea secundară, apoi am sprijinit la aplicarea măștii de oxigen și am ajutat la imobilizarea fracturilor deschise de la mebrul inferior drept, membrul superior drept și humerus, toate acestea împreună cu echipajul de pe ambulanță. Imediat ce am finalizat de inteprins măsurile de acordare a primului ajutor medical, victima a fost transportată la CPU Târnăveni, a declarat Baciu Horea-Gabriel.

Mai mult de atât, intervenția acestuia nu s-a oprit aici. După aproximativ 15 minute de la transportarea victimei la urgențe, plutonierul s-a deplasat la CPU Târnăveni să ridice targa lopată împrumutată de pe descarcerare și să se intereseze de starea victimei, care era în continuare inconștientă.

După ce a înapoiat targa colegilor noștri, Horea a plecat acasă să se pregătească pentru dimineață, când a urmat să intre în tura de serviciu, neștiind că în următoarele 24 de ore, va mai salveze încă două vieți. Plutonierul adjutant BACIU Horea-Gabriel este militar din anul 2002, face parte din echipa salvatorilor mureșeni din anul 2006 și activează doar ca paramedic din anul 2010. Felicitări stimate camarad și ne bucurăm că ne ești coleg, transmite ISU Mureș.