North Transylvania News

OPINIA TA CONTEAZĂ

Marea problemă a învățământului: uniforma școlară. „Poate fi o opţiune atâta timp cât nu devine instrument de excluziune”

Ministrul Educației, Ligia Deca, a vorbit astăzi, 13 octombrie 2022, în cadrul unei conferințe de presă, despre uniforma școlară. Aceasta a declarat că într-adevăr uniforma poate fi o opţiune atâta timp cât nu devine instrument de excluziune.

Ministrul spune că uniforma poate deveni un element prin care se pot evita diferențierile sociale între copii, dar în momentul în care elevii nu își pot permite achiziționare unei uniforme, ea trebuie asigurată de către cineva exact ca și faptul că dreptul la educație este garantat prin lege.

Uniforma şcolară poate fi o opţiune câtă vreme ea nu devine instrument de excluziune. Deci nu cred că putem impune copiilor, care au garantat dreptul la educaţie, să cumpere o uniformă atunci când familiile lor nu-şi pot permite. Deci uniforma poate fi un instrument pentru a nu avea diferenţieri din punct de vedere social, dar aceasta, când copiii nu-şi pot permite, să fie asigurată, ca dreptul la educaţie să fie garantat, a declarat Ligia Deca, citată de către AGERPRES.

Pe de altă parte, ministrul a arătat că, din punctul său de vedere, practica învăţării în trei schimburi nu este una care să ducă la calitate în procesul educaţional şi nici micşorarea orei la 35 sau la 40 de minute, scriu tot cei de la AGERPRES.

About Author