North Transylvania News

OPINIA TA CONTEAZĂ

Jurnalul unui adolescent român în Texas | Ep. 1

Foto: Întâlnirile FLEX

După cum vă anunțam săptămâna ce tocmai a trecut, începem seria de articole sub denumirea „Jurnalul unui adolescent în Texas”. Astăzi, 30 august, Theo împărtășește primele sale impresii în ceea ce privește Lumea Nouă și toate dedesubturile ei.

Ziua 1

După un zbor de aproape 16 ore și două escale în Frankfurt și Washington DC am ajuns în Aeroportul Internațional din San Antonio, unde am fost așteptat de familia gazdă care m-a dus prima oară să mănânc la un restaurant de tip fast-food. Mărimea paharelor diferă foarte mult față de cea a paharelor din România  iar casierul la care achitai îți aducea mâncarea. Exista o expresie locala prilej de mare mândrie pentru ei „everything is bigger in Texas”.

Expresia „totul este mai mare în Texas” este o expresie folosită în mod obișnuit care evidențiază ideea că lucrurile în Texas sunt adesea mai mari sau mai semnificative decât în ​​alte locuri. Este o expresie  colocvială care subliniază reputația statului pentru măreție, dimensiune și o atitudine mai mare decât viața.

Foto: Acțiuni de voluntariat în comunitate

O dată ajuns acasă la familia gazdă am observat că aproape toate casele din comunitatea mea aveau ceva  în comun, arhitectura, care mai târziu am descoperit că poartă numele de Spanish Revival care se caracterizează prin culori asemănătoare solului și în care este folosit teracota.

Ziua 2

Azi am mers la liceu cu scopul de a mă înscrie și de a întâlni viitorii mei profesori, inclusiv antrenorii de fotbal American. Ajuns acasă am participat la activități de voluntariat în comunitate și mi-am ajutat mama gazdă la treburile casei (ranch).

Foto: Theo, ultimul din dreapta, și colegii săi de la The Warhorse

Ziua 3 – sâmbătă, 44 de grade Celsius la umbră… în afara umbrei iarba nu crește

 Dis de dimineață am plecat cu tatăl gazdă la Walmart pentru a cumpăra mai multe alimente și articole  necesare pentru o petrecere pe care urma să o susțină duminică.

Ziua 4

Am fost la o clinică din oraș la care am fost examinat cu scopul de a vedea dacă sunt apt pentru a juca fotbal american. Tot azi am luat parte la o paradă organizată de asociația mea de plasament într-un oraș vecin. În seara aceasta m-am uitat cu tatăl meu gazdă la un meci de fotbal american din NFL în care Seattle Seahawks i-au învins pe Dallas Cowboys… prilej de suparăre în Texas.

Ziua 5

Azi am avut ocazia de a merge la o biserică baptistă din comunitatea mea. Primele 90 de minute le-am petrecut într-o clădire separată alături de alți tineri de vârsta mea în care un preot tânăr ne citea din Biblie, după care am luat parte la slujba în sine care dura 2 ore în care am avut ocazia de a lua parte la un botez. Mai târziu a avut loc petrecerea care a fost ținută acasă la familia mea gazdă la care au venit mai mulți vecini și prieteni de familie.

Ziua 6

Primul meu antrenament la fotbal american, n-a fost greu, dar nici ușor, mi-au testat viteza pe o distanță de 40 de metri și viteza mea de reacție la diferite obstacole. La finalul probelor mi-au oferit poziția care considerau ei că îmi este potrivită, Running back.

Running back (RB) este o poziție a unui jucător dintr-o echipă de fotbal americană  care se poziționează de obicei pe componentă ofensivă. Rolurile principale ale unui Running back sunt să primească mingea de la Quarter Back (QB) pentru atac, să prindă pase și să blocheze atacurile adverse.

În câteva zile începe școala…..

Mureșan Theodor Andrei, Devine, Texas, USA.

About Author