North Transylvania News

OPINIA TA CONTEAZĂ

EURO 2024 – UEFA amendează Croația cu 105.000 de euro după incidentele de la meciul cu Italia

UEFA a sancționat Federația Croată de Fotbal cu 105.000 de euro pentru comportamentul fanilor la meciul cu Italia de la EURO 2024, potrivit unui comunicat de vineri. Poliția germană a confirmat arestarea mai multor persoane în timpul partidei.

Atmosfera din jurul meciului de luni de la Leipzig, încheiat 1-1, a fost diferită de cea de la cele două meciuri anterioare din oraș. Fanii croați au folosit materiale pirotehnice și au aruncat pahare de plastic pe teren în repetate rânduri.

„Federația Croată de Fotbal a fost amendată cu 105.000 de euro pentru aruncarea de obiecte (45.000 de euro), rachete de lumină (30.000 de euro) și comportament inadecvat (30.000 de euro) al unor suporteri croați în timpul meciului Croația – Italia,” se menționează în comunicat.

UEFA nu a anunțat încă oficial sancțiunile.

Croația fusese deja amendată anterior pentru utilizarea și aruncarea de materiale pirotehnice de către fani în timpul meciului cu Albania. De asemenea, UEFA a deschis o anchetă privind presupusul comportament rasist sau discriminatoriu al suporterilor ambelor echipe în acel meci.

Poliția din Leipzig a acționat înainte, în timpul și după meciul Croația – Italia, arestând mai mulți fani croați. După meci, aproximativ 20 de fani croați au atacat suporteri italieni, doi dintre aceștia fiind spitalizați. Poliția a reținut 11 suspecți croați și bosniaci, care sunt anchetați pentru vătămare corporală gravă.

Leipzig a găzduit anterior meciurile Portugalia – Cehia și Franța – Olanda, iar poliția a indicat că nu au fost făcute arestări legate de aceste meciuri. Ultima partidă din acest oraș la EURO 2024 va fi între Austria și Turcia, din optimi de finală.

About Author