North Transylvania News

OPINIA TA CONTEAZĂ

Doi soți, de 64 și 68 de ani, cercetați pentru trafic de persoane și exploatare prin muncă

La data de 6 iunie 2024, polițiștii împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Oradea au efectuat două percheziții domiciliare în localitatea Valea lui Mihai, județul Bihor, pentru documentarea activității infracționale a două persoane, soț și soție, de 64 și 68 de ani. Cei doi sunt cercetați pentru trafic de persoane în modalitatea exploatării prin muncă.

Potrivit unui comunicat al Poliției Române, în perioada 2011 – prezent, cei doi ar fi racolat un bărbat, de 43 de ani, fără adăpost, cu o situație materială precară dar și cu probleme psihice cunoscut. Cei doi au profitat de situația de vulnerabilitate a bărbatului și l-ar fi cazat în condiții improprii, la ferma de animale pe care aceștia o dețin în proximitatea localității Valea lui Mihai. Acolo l-ar fi exploatat prin muncă zilnică, supunându-l la violențe de fizice repetate dar și tratamente degradante.

În același context, cei doi l-ar fi deposedat de actele de identitate, actele medicale, l-ar fi privat de tratamentul necesar afecțiunilor de care suferă și ar fi încasat ajutoarele sale sociale, aspecte ce au contribuit la vulnerabilitatea sa, creând condițiile ideale exploatării. În urma perchezițiilor domiciliare, au fost descoperite și ridicate diferite înscrisuri, actul de identitate al bărbatului de 43 de ani, două dispozitive mobile de stocare a datelor informatice, precum și 8.800 de euro.

Ulterior, procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Oradea, au dispus reținerea celor două persoane, pentru 24 de ore, în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Bihor, urmând ca, la data de 7 iunie 2024, acestea să fie prezentate la Tribunalul Bihor, pentru dispunerea de măsuri legale. În prezent persoana vătămată beneficiază de sprijinul Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane, transmite comunicatul Poliției Române.

About Author