North Transylvania News

OPINIA TA CONTEAZĂ

DEJ | Șezătoare la muzeu ca-n zilele vechi

Muzeul Municipal Dej în parteneriat cu Școala Populară de Arte „Tudor Jarda” Cluj-Napoca au plăcerea de a anunța organizarea evenimentului „Șezătoare la muzeu”. Evenimentul va avea loc pe data de 21 iunie 2024, începând cu ora 16:30, la Muzeul Municipal Dej, str. 1 Mai nr. 3, Dej, județul Cluj.

Programul evenimentului va include:

– Șezătoare cu participarea cursantelor claselor de țesut-cusut și tehnici în țesut-cusut

– Ateliere de cusut și țesut coordonate de doamna Ioana Mureșan. Aceste ateliere vor oferi participanților posibilitatea de a învăța și experimenta tehnici tradiționale de țesut și cusut, păstrând vii meșteșugurile străvechi ale zonei.

– Expoziție de pictură pe sticlă, lemn, pânză și linogravură – Vor fi expuse lucrări realizate la Cercul de pictură de la Palatul Copiilor Cluj, Sucursala Dej, sub coordonarea profesorului Loredana Tomșa. Această expoziție va evidenția talentul tinerilor artiști și diversitatea tehnicilor artistice.

– Spectacol folcloric – Ansamblul folcloric „Someșana” Dej, sub îndrumarea instructorilor Lucian și Reghina Tecar, va oferi un spectacol folcloric autentic, prezentând dansuri și muzică tradițională din regiunea Someșului.

– Expoziție Vasile Doroczi – Publicul va avea ocazia să admire lucrări inedite realizate de artistul Vasile Doroczi .

– Prezentare de costume populare – Colecționarii Mariana Apostol și Ioana Mureșan vor prezenta o colecție impresionantă de costume populare tradiționale, oferind o incursiune în istoria și frumusețea portului popular românesc.

Evenimentul va fi prezentat de doamna Ioana Mureșan, expertă a Școlii Populare de Arte „Tudor Jarda” Cluj-Napoca, cunoscută pentru dedicarea sa în promovarea și conservarea artei tradiționale.

Intrarea este gratuită!

Mai multe despre evenimentele susținute în cadrul Muzeului Municipal Dej puteți găsi și pe Facebook-ul acestora.

About Author