North Transylvania News

OPINIA TA CONTEAZĂ

COVID-19 | Certificate false de vaccinare pun probleme companiilor aeriene

Companiile aeriene se luptă cu o invazie de pasageri care călătoresc cu certificate false în ceea ce privește Covid-19, scrie Wall Street Journal.

Documentele falsificate sunt adesea rezultatele testului Covid-19 cerute de multe țări la sosirea pe teritoriul acestora. Reprezentanții Asociației Internaționale a Transportului Aerian au declarat că au urmărit traseul acestor falsuri în mai multe țări, din Franța până în Brazilia, Bangladesh și Afganistan. Autoritățile de control la frontieră și forțele de poliție au raportat, de asemenea, arestări de persoane care vând astfel de documente în Marea Britanie, Spania, Indonezia și Zimbabwe.

Problema este majoritar la zborurile internaționale, deoarece pentru zborurile interne nu este nevoie deocamdată de astfel de documente. Companiile aeriene dependente de călătoriile transfrontaliere, în special cele care operează în Europa, sunt din ce în ce mai alarmate în ceea ce privește acest fenomen.

Companiile aeriene spun că personalul lor nu este echipat pentru a gestiona și controla toate noile certificate necesare privind Covid-19 și își fac griji că problema va fi agravată atunci când tot mai multe țări vor începe să ceară certificate de vaccinare pentru călătorii.

CITEȘTE ȘI

About Author