North Transylvania News

OPINIA TA CONTEAZĂ

Covid-19 Acțiuni ale poliției și în Bistrița-Năsăud

Foto: IPJ Bistrița-Năsăud

Polițiștii au acționat și pe raza județului Bistrița-Năsăud pentru a verifica modul de respectare ale noilor măsuri anti Covid.

În ultimele 24 de ore, polițiștii secțiilor de poliție rurale, dar și cei ai structurilor județene au organizat și desfășurat acțiuni pentru verificarea respectării normelor legale impuse pe perioada stării de alertă, de către agenți economici, organizatori de evenimente și cetățeni.  Acțiunile au fost desfășurate și în scopul asigurării respectării normelor legale incidente domeniului și menținerii unui climat corespunzător de ordine și siguranță publică, arată un comunicat de presă al IPJ Bistrița-Năsăud.

Astfel, au fost efectuate controale pentru verificarea modul de respectare a măsurilor dispuse prin decizii ale Direcției de Sănătate Publică, de către persoanele aflate în izolare/carantină. În acest sens, în cadrul acțiunilor punctuale au fost verificate 528 de persoane față de care a fost dispusă măsura izolării și 373 de persoane plasate în carantină la domiciliu. De asemenea, au mai fost legitimate 182 de persoane, au fost oprite pentru verificări 102 autovehicule și au fost efectuate controale la 56 de societăți comerciale.

Pentru neregulile constatate în cadrul acțiunilor punctuale desfășurate ieri, au fost aplicate 43 de sancțiuni, în valoare totală de peste 15.500 de lei. Din totalul acestora, 14 sancțiuni în valoare de 5000 de lei au fost aplicate pentru nerespectarea Legii 55/2020, celelalte fiind pentru abateri la regimul rutier sau privind încălcarea unor norme de conviețuire socială. La activitățile desfășurate au participat, alături de polițiști și jandarmi din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi Bistrița-Năsăud, polițiști locali, precum și specialiști din cadrul I.T.M. și D.S.P. Bistrița-Năsăud, fiind folosite dispozitive pentru verificarea certificatelor electronice, arată comunicatul celor de la IPJ.

Citește și:

FOTO Cluj-Napoca | Se respectă noile măsuri anti Covid? Polițiștii s-au pus pe verificat

Dacă ai informații, imagini, video-uri ce pot deveni o știre de interes public, nu ezita și contactează-ne pe contul nostru de Facebook sau la adresa de email [email protected].

About Author