North Transylvania News

OPINIA TA CONTEAZĂ

Cod Galben de ploi în aproape toată țara

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis azi, 1 iunie, o nouă avertizare meteo de ploi însemnate cantitativ, dar și instabilitate atmosferică temporar accentuată. ANM anunță Cod portocaliu în Dobrogea şi în zona Carpaţilor Meridionali şi Cod galben în cea mai mare parte a teritoriului României.

În Dobrogea, în estul şi nord-estul Munteniei şi în jumătatea de sud a Moldovei va ploua însemnat cantitativ. În Oltenia, vestul Munteniei, cea mai mare parte a Transilvaniei, sudul Banatului, precum şi în zonele de munte, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse, care vor avea şi caracter torenţial, frecvente descărcări electrice, vijelii şi, izolat, grindină. Aceste zone vor fi sub Cod galben de ploi.

Astfel, în intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantităţile de apă vor depăşi 20 – 35 l/mp şi, izolat, peste 40 l/mp. În cursul zilei de miercuri (2 iunie), în regiunile estice şi sud-estice, va continua să plouă în general moderat cantitativ, iar vântul va prezenta intensificări temporare, cu viteze de 45 – 55 km/h, transmite ANM.

About Author