North Transylvania News

OPINIA TA CONTEAZĂ

BIHOR Tâlhărită ca-n filme. Trei bărbați reținuți

Joi, 6 mai, polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției Municipiului Salonta au reținut un tânăr de 23 de ani, din municipiul Oradea, un bărbat de 32 de ani, din Oradea și un altul de 48 de ani, din municipiul Salonta. Aceștia sunt bănuiți de tâlhărie calificată și complicitate la tâlhărie calificată.

În urma cercetărilor efectuate și a administrării probatoriului în cauză, polițiștii salontani îl bănuiesc pe tânărul de 23 de ani că, la 13 aprilie, în intervalul orar 12:00 – 12:33, împreună cu un alt tânăr, de 24 de ani, din Oradea, cercetat în aceeași cauză, în timp ce aveau fețele acoperite cu mască de protecție neagră, din material textil, cu sprijinul celorlalți doi bărbați, de 32, respectiv 48 de ani, ar fi pătruns prin escaladare și efracție într-o locuință din Salonta, ar fi căutat în mai multe camere ale imobilului după bunuri de valoare și, dintr-un dulap, ar fi sustras 20.000 de lei. Aceștia sunt bănuiți că, în momentul în care au fost surprinși de proprietară, o femeie de 62 de ani, ar fi amenințat-o cu moartea, pentru a-și asigura scăparea, notează IPJ Bihor.

Cei doi tineri ar fi fugit din locuință, beneficiind de sprijinul bărbatului de 32 de ani, care ar fi asigurat paza în proximitatea imobilului și care i-ar fi transportat cu un autoturism, pentru a putea părăsi cu rapiditate locul tâlhăriei. Polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Salonta cu sprijinul polițiștilor din cadrul Poliției Municipiului Oradea i-au depistat pe tânărul de 23 de ani și pe cei doi bărbați de 32, respectiv 48 de ani, joi, 6 mai, pe raza municipiului Oradea.

Vineri, 7 mai, polițiștii salontani i-au prezentat pe cei trei la Parchetul de pe lângă Judecătoria Salonta, iar procurorul s-a adresat Judecătoriei Salonta cu propunere de arestare preventivă, sub aspectul comiterii infracțiunilor de tâlhărie calificată, respectiv complicitate la tâlhărie calificată. Judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Salonta a admis propunerea procurorului și a emis pe numele fiecăreia dintre cele trei persoane câte un mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile.

De asemenea, tânărul de 24 de ani, din Oradea, bănuit de comitere infracțiuni de tâlhărie calificată, a fost depistat de polițiștii salontani cu sprijinul polițiștilor orădeni, duminică, 9 mai, tot pe raza municipiului Oradea. Polițiștii salontani l-au reținut pe acesta pentru 24 de ore, în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Bihor. Luni, 10 mai a.c., tânărul va fi prezentat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Salonta, iar procurorul se va adresa Judecătoriei Salonta, cu propunere de arestare preventivă.

About Author