North Transylvania News

OPINIA TA CONTEAZĂ

Agricultura este pregătită pentru un upgrade

O firmă cu sediul în California spune că poate ajuta fermierii să fie mai ecologici și mai profitabili, oferind ceea ce descrie ca primul tractor din lume complet electric, cu pilot automat.

Tractorul compact poate fi programat pentru a îndeplini sarcini precum aratul, recoltarea și cosirea și poate funcționa până la 10 ore de la o încărcare de cinci ore, potrivit producătorilor săi, Monarch Tractor.

Deși nu are nevoie de un șofer, pentru a respecta reglementările SUA trebuie să aibă un operator la distanță desemnat care primește alerte în timp real și poate opri vehiculul dacă este necesar. Are senzori care pot detecta animalele și culturile și sisteme de prevenire a coliziunilor care îi permit să funcționeze autonom alături de lucrătorii agricoli.

Cu aproape două decenii de experiență lucrând în sectoarele mobilității și energiei, fondatorul și CEO-ul Monarch, Praveen Penmetsa, spune că înțelege cum tehnologia poate modela o industrie. „Văzând că cele două industrii se transformă mi-a dat un șablon și o idee că agricultura la nivel global este pregătită pentru transformare„, a declarat Penmetsa pentru CNN Business.

Monarch spune că atunci când unul dintre tractoarele sale înlocuiește un vehicul diesel și este încărcat cu energie electrică regenerabilă, acesta poate reduce emisiile de dioxid de carbon cu o medie de 53 de tone anual – echivalent cu scoaterea a 14 autoturisme pe benzină de pe șosea.

De asemenea, tractoarele sunt capabile să colecteze date în timp ce funcționează, care pot oferi fermierilor informații despre teren, sănătatea culturilor și a randamentelor pe termen lung, precum și alertarea acestora cu privire la probleme precum scurgerile de irigații sau decolorarea culturilor.

În următoarele două luni, va vinde primele sale tractoare fermierilor din California, Washington și Oregon la un preț inițial de 50.000 de dolari. Fermierii vor colabora cu Monarch pentru a testa vehiculele, iar compania speră să înceapă producția comercială mai târziu în acest an.

Sursa edition.cnn.com

About Author