North Transylvania News

OPINIA TA CONTEAZĂ

VIDEO Maramureș | Intervenția de la „Două veverițe”. Exercițiu complex al forțelor ISU

Cu siguranță cei care au trecut ieri, 29 iulie, prin zona cunoscută maramureșenilor ca „Două Veverițe” ați fost martorii unei masive desfășurări de forțe ale ISU.

 I.S.U. Maramureș a desfășurat ieri seară un exercițiu cu forțe și mijloace în teren, pe raza comunei Recea, în zona “Două veverițe”. Scenariul a prevăzut  intervenția la un accident de circulație, cu victime multiple, în cooperare cu alte instituții cu atribuții în gestionarea situațiilor de urgență, transmite ISU Maramureș.

Printre obiectivele exercițiului s-au numărat verificarea capacității de răspuns a I.S.U. Maramureș și a celorlalte forțe de cooperare, în cazul producerii unui accident rutier cu victime multiple; verificarea modului de realizare a fluxului informațional, pentru gestionarea situațiilor create și menținerea cooperării între componentele sistemului integrat; pregătirea psihologică a personalului de intervenție și a cetățenilor, prin cunoașterea modului de acțiune pe timpul operațiunilor de salvare-evacuare și de intervenție; perfecționarea deprinderilor personalului, în aplicarea, cu operativitate, a concepției de acțiune, stabilită prin planul exercițiului; organizarea cooperării cu instituțiile care asigură funcțiile de sprijin în situații de urgență.

About Author