Satul Breb din Maramureș prima opțiune pentru mai mulți europeni

Autenticitatea și tradiția s-au păstrat cu ardoare într-un sat din Maramureș. Într-un astfel de peisaj au apărut tot mai multe căsuțe vechi din lemn, salvate de oameni care au înțeles ca Maramureșul este o lume rurală neschimbată de sute de ani.

Conform Digi24, localnicii din Breb sunt mândrii ca satul lor este vizitat în fiecare an de foarte mulți străini, din toate colțurile lumii. Satul de la poalele munților Gutâi a devenit cunoscut în lume după ce câțiva străini l-au descoperit și l-au promovat.

Până și prințul Charles a vizitat locul și a contribuit la refacerea unei biserici vechi, de lemn. Prințul Charles a donat 5.000 de lire pentru refacerea acoperișului. Este recunoscută ca fiind biserica cu cel mai vechi turn din România, din anul 1530.

La Breb trăiesc astăzi foarte mulți străini, care după ce au vizitat locul, au decis să se mute în România. Au restaurat căsuțe vechi, pe care apoi le-au inclus în circuitul turistic.

Avem străini care s-au mutat in Breb, primii au fost din Marea Britanie. Ne-au ajutat să ne dăm seama ce valori avem, ce potențial avem, mă refer la case de lemn, pe care noi nu am știut să le punem în valoare, relatează Vasile Oanea, primar Ocna Șugatag.

Lasă un răspuns