Preferă să obțină un certificat fals de vaccinare decât să facă vaccinul anti-COVID

Conform Digi24, ministrul sănătății a sesizat procurorii de la parchetul general că au apărut certificate de vaccinare false. Zeci de români ar fi plătit pentru a obține un certificat fals de vaccinare fără să se imunizeze. Un astfel de caz a fost depistat și în Alba.

Un medic din județul Alba s-ar fi folosit de doze neutilizate, doze care erau în continuare la un centru de vaccinare pentru a falsifica documente pentru românii care se află în străinătate și care aveau nevoie de aceste acte pentru a circula liber.

El ar fi demonstrat în hârtii că dozele de fapt au fost administrate persoanelor respective și în acest fel aceste persoane ar fi putut obține adeverințele de vaccinare, folosite apoi pentru certificatele COVID.Medicul va fi audiat și documentele verificate.

Un caz asemănător a avut loc și în Timișoara, acolo unde mai mulți oameni s-au dat drept angajați ai unui centru de vaccinare și anunțau pe internet că pot obține adeverințe de imunizare pentru suma de 100 de euro. Foarte mulți oameni au încercat să ia legătura cu ei și să obțină aceste documente. Numai că pe fir au intrat la un moment dat și anchetatorii, iar acum încearcă să-i găsească pe suspecți.

Lasă un răspuns