North Transylvania News

OPINIA TA CONTEAZĂ

Noua tehnologie Wi-fi 6 | Viteză incredibilă

Wi-Fi 6

Crezi că ai nevoie de echipament Wi-Fi 6?

Păi pentru început, Wi-Fi 6 este extrem de rapid. Dacă până acum, viteza maximă era de 3,5 gbps (1 gbps în România) , noua tehnologie promite viteze de până la 9,6 gbps.

Miza standardului Wi-Fi 6 e de-a oferi suport, pe aceeași rețea, pentru mai multe dispozitive. Astfel, chiar dacă nu vei ajunge la 9,6 Gbps per download, fiecare dintre dispozitivele tale din casă vor avea acces la viteze mai mari decât în prezent. Sigur, dacă și sunt compatibile cu Wi-Fi 6 și ai un router corespunzător.

De asemenea, până acum majoritatea locuințelor aveau aproximativ 5 dispozitive conectate , Wi-Fi 6 permite conectarea a până la 50 de dispozitive fără ca viteza acestuia să scadă.

Odată cu apariția noului Wi-Fi 6 s-a lansat o nouă tehnologie și anume Wi-Fi 6 E. Până acum capacitatea maximă a benzii de internet era 5 GHZ, dar Wi-Fi 6 E a fost conceput cu o lungime a benzii de 6 GHZ astfel că transmiterea informațiilor se poate realiza pe distanțe mai mari și mult mai rapid.

Așa cum e cazul cu 5G, și Wi-Fi 6E deschide calea pentru conexiuni mai rapide și latențe mai mici. Ceea ce-i crucial atât pentru sesiunile tale prelungite de gaming, cât mai ales pentru industrii: medicină, manufactură, transporturi și multe altele.

About Author