North Transylvania News

OPINIA TA CONTEAZĂ

Ministrul Educației | Școala începe la 8 noiembrie. Urmează a se stabili în ce condiții

Sorin Câmpeanu, ministru Educației, a anunțat faptul că școala va începe pe data de 8 noiembrie 2021. Urmează a se discuta sub ce formă vor merge elevii la școală. Totodată ministrul a declarat că s-a redus numărul de teze pe care elevii îl vor susține în acest an.

Două săptămâni de vacanţă a fost maximum care poate fi recuperat. Pe 8 noiembrie, şcoala va începe. Există un document în care s-au prezentat măsuri propuse spre aprobare. Ministrul Educaţiei va rămâne consecvent principiului ca şcolile să continue în format fizic. Nu voi abdica de la acest principiu. Vom avea consultări cu autorităţile sanitare şi vineri vom anunţa cum se vor deschide şcolile, a afirmat, luni, Sorin Cîmpeanu.

El a adăugat că pentru liceu numărul tezelor va fi redus de la 4 la 3. De asemenea, Cîmpeanu a menţionat că ponderea unei teze este de 25% în media finală şi că va fi redus numărul de note necesare pentru încheierea mediei, la minim două. „Dacă avem două note şi teză cu 25%, înseamnă că fiecare notă va avea o pondere de 37% înseamnă mai mult decât nota la teză„, a arătat ministrul Educației, scrie News.ro. Conform ministrului Educaţiei, tezele vor putea fi susţinute începând din 6 decembrie, iar cadrele didactice vor putea stabili perioada optimă pentru susţinerea acestora. Declarațiile au fost făcute astăzi, într-o intervenție a ministrului la B1 Tv.

Fiecare elev să aibă o perioadă să îşi poată corecta rezultatele dacă nu au fost satisfăcătoare. Cei care nu vor putea să susţină tezele fizic, din motive independente de voinţa lor (…), acest lucru se va putea face, după revenirea la şcoală, chiar dacă revenirea va fi în semestrul doi, a explicat Cîmpeanu potrivit sursei citate.

Dacă ai informații, imagini, video-uri ce pot deveni o știre de interes public, nu ezita și contactează-ne pe contul nostru de Facebook sau la adresa de email ntnewsromania@gmail.com.

About Author