North Transylvania News

OPINIA TA CONTEAZĂ

FOTO Mureș | Peste 70 de curți inundate în urma ploilor torențiale

Peste 70 de curți au fost inundate în urma ploilor torențiale de pe raza județului Mureș. Pompierii au intervenit în Tonciu, Ernei, Icland, Gornești și Dumbrăvioara.

Pompierii mureșeni au primit peste 23 de solicitări pentru evacuarea apei și degajări de copaci pe raza județului Mureș. În total au fost afectate peste 70 de curți în localitățile Tonciu, Ernei, Icland, Gornești și Dumbrăvioara. Din fericire nu s-a impus evacuarea de persoane, bunuri sau animale.

Intervențiile s-au finalizat în această dimineață la ora 05:00, iar pentru restabilirea stării de normalitate ISU Mureș a intervenit în teren cu doi ofițeri, 30 de subofițeri, patru autospeciale, o descarcerare, două mașini de teren, o motopompă de capacitate mare, patru motopompe transportabile și două motopompe remorcabile din cadrul Detașamentelor Târgu Mureș și Reghin, transmite ISU Mureș.

În sprijinul acestora au intervenit pompierii voluntari din cadrul SVSU Ernei și SVSU Gornești sub coordonarea comitetelor locale pentru situații de urgență ale localităților Ernei și Gornești. Pe raza județului Mureș au fost transmise trei mesaje RO-ALERT ca urmare a avertizărilor de fenomene meteorologice periculoase COD ROȘU.

About Author